Terranis

Wednesday, June 21, 2006

Tenstories

SISCU BAIGES

http://www.un.org/events/tenstories/index.asp

Sona a xinès però és, simplement, una adreça d’Internet. Una adreça que recomano a aquelles persones que volen saber, de debò, en quin món. És una adreça on Nacions Unides una desena d’històries que creu que s’haurien de conèixer més: “10 stories the World should hear more about”.

Són deu realitats que no apareixen gaire als mitjans de comunicació. O gens. Les enumero però insisteixo que es poden trobar en aquesta web (en anglès i francès, això sí):
- Libèria, la difícil tasca del desenvolupament després d’anys de conflicte civil
- “Lost in migration”: sense distinció entre la immigració irregular i les peticions d’asil
- Unes 1.200 persones moren cada dia per causes que es poden evitar a la República Democràtica del Congo
- Els nens nepalesos, principals víctimes del conflicte i la pobresa
- Somàlia: la pitjor sequera de l’última dècada
- Milions de refugiats viuen “als llimbs”
- Ajuda d’emergència per a catàstrofes naturals, però ¿i la reconstrucció?
- Històries de nens en conflicte amb la llei (un milió de menors a les presons)
- Dels conflictes de l’aigua als ponts de cooperació (l’aigua com a promotor de pau a Bolívia, Perú, Kazakhstan i Uzbekistan)
- Costa d’Ivori: quan els mitjans de comunicació serveixen al conflicte

Aquestes són les històries que les Nacions Unides ens ressalta corresponents a l’any en què vivim. Des de que es va posar en funcionament aquesta wweb, el 2004, ha anat renovant les històries cada any. N’hi ha moltes més “històries a conèixer”. Us en recomano aquestes per recordar-nos a tots plegats que hi ha vida més enllà del Mundial, l’Estatut i la guerra de l’Iraq, o la radicalització trista de la dreta espanyola, política i social.

Podem seguir amb passió o indiferència els partits de la selecció espanyola, votar o no l’Estatut, patir pel present de l’Iraq i lamentar el paperot que juguen Rajoy o el cardenal Cañizares. Però, alhora, podem tenir un ull i una part del cervell i el cor pendents de Somàlia, Libèria, el Congo, Costa d’Ivori o els nens nepalesos. ¿O no?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home