Terranis

Tuesday, June 06, 2006

Llibres solidaris

Lectures i solidaritat


SICOM, jutament amb el programa “Tots x Tots”, de Com Ràdio, organitza, entre el 5 i el 10 de juny, la Segona Setmana del Llibre Solidari. És una experiencia que vem posar en marxa l’any passat i que ens hem animat a repetir aquest curs.

L’objectiu és doble. D’un costat, facilitar als autors d’uns llibres que no solen tenir una gran campanya de promoció al darrera la possibilitat d’explicar-se en públic, donar a conèixer les raons per les quals l’han escrit, les il.lusions que hi han dipositat. Moltes vivències i reflexions solidàries queden tancades en cercles petits, sovint íntims. I la voluntat d’aquesta Setmana del Llibre Solidari és donar-los la màxima sortida possible.

D’un altre costat, clar, la fita de la Setmana és aconseguir el màxim nombre de lectors i “escampadors” possibles dels títols que s’hi presenten.

En aquesta ocasió, com en l’anterior, hi ha llibres de periodistes i fotoperiodistes coneguts –“consagrats”, dirien alguns- com és el cas de Sandra Balsells, Bru Rovira, Ima Sanchís i Tomàs Abella; cares conegudes de la televisió com la Virtu Morón, o analistes i docents de prestigi reconegut al sector com és el cas d’Arcadi Oliveres. També hi ha autors i autores que coneixem d’anteriors obres, algunes d’elles presentades en la Setmana de l’any anterior, com l’Anna Briongos, l’Anna Tortajada o el Pedro Riera.

I també hi ha descobertes com Pepa Guardiola, la professora valenciana que subtitula la seva novel.la “Una llar al món” amb el texte punyent de “Només la solidaritat pot salvar el món de la misèria”. Intermón Oxfam ens presenta el llibre que recull els seus cinquanta anys de vida, el periodista David Casablancas, ens parla dels mitjans de comunicació i les ONGDs, Jordi Gascón del turisme responsable, Xavier Montagut d’aliments globalitzats, Ferran Cabrero ens assegura que “El tercer món no existeix” i Carles Casals ens posa el dia de la situació dels refugiats al món.

És una satisfacció poder celebrar aquesta Segona Setmana. Hi ha molta teca. Però en voldríem molta més. Per això, des d’aquí, volem encoratjar a les editorials que facis un esforç més gran per apostar per aquest tipus d’autors i literatura. Pensin en els diners que poden guanyar o perdre, però pensin també en la frase demolidora de la Pepa Guardiola: “Només la solidaritat por salvar el món de la misèria”.

Siscu Baiges, president de SICOM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home